18 maart 2017

Paasdecoratie met narcissen

Vind jij het ook zo leuk om het voorjaar in huis te halen met bolletjes zoals Narcissen en Blauwe druifjes? Zodra ze in de winkel te koop zijn haal ik ze graag in huis. Over vijf weken is het Pasen en dan zijn bolletjes ook nog eens heel leuk te gebuiken in Paasdecoratie.

Voordat ik met deze Paasdecoratie aan de slag ging maakte ik een rondje langs de kringloopwinkel en de bloemenwinkel. Ik kocht een paar leuke glazen vaasjes, wat Paasversiering en wat narcissen in pot.


Nodig: Glazen vaasjes, eieren, paasdecoratie en narcissen in pot.

Wanneer je het plastic potje van de narcissen verwijdert kun je het al leuk in een glazen vaas zetten. Dit is bijvoorbeeld ook heel leuk in oude weck potten (vaak in grote getale verkrijgbaar bij de kringloopwinkel).Het kan zijn dat de narcissen te groot zijn voor de vaas of pot die je tot je beschikking hebt. In dat geval zijn ze makkelijk te scheuren. Zorg dat je een bakje of krant op je werkblad hebt liggen om de overtollige grond op te vangen want het geeft wel wat rotzooi. De wortels kun je prima door midden scheuren, bolletjes in pot zijn vaak enkele weken houdbaar in de woonkamer en door het te breken wordt dit niet minder.Om het leuker af te werken in een glazen vaas of pot is het mooi om er wat gedroogde takjes omheen te draaien. Ik heb hier een krans gebruikt (gekocht bij de bekende blauwe actie keten) en deze in stukken geknipt. De takjes zijn er dan makkelijk omheen te draaien en het geeft een soort nest idee.
Om het vaasje nu echt als Paasdecoratie te gebruiken is het leuk om er wat eitjes in te stoppen, of als je van bonte kleuren houdt, wat gekleurde kuikentjes en andere versiering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten